ShareThis

luni, 19 decembrie 2011

Cum sa faci un cadou potrivit?



Este dificil sa faci un cadou unei persoane apropiate, dar parca este si mai stresant sa iei un cadou cat de cat potrivit unei persoane mai putin cunoscute. De bine de rau, o persoana apropiata iti ofera niste indicii (oricat de mici ar fi acestea, macar stii in mare ce anume i-ar placea sa primeasca), insa unei persoane careia nu-i cunosti mai deloc gusturile ii iei cadoul in functie de preferintele tale.  

Problema felicitarilor
Exista o multitudine de felicitari din care poti sa alegi ceva potrivit. Doar trebuie sa o mai personalizezi putin si va fi excelenta. Asadar, chiar si o simpla felicitare se poate transforma intr-un cadou potrivit, fiind nevoie doar de putina imaginatie. 

Cadou pentru persoanele care au tot
Cu siguranta ca iti vine in minte o astfel de persoana, careia consideri ca este absolut inutil sa-i iei ceva din simplul motiv ca are tot ce-si doreste. De fiecare data cand gasesti ideea potrivit, ti se dau planurile peste cap si descoperi ca deja are acel lucru. Ce te faci in aceasta situatie? Un cosulet cu bunuri consumabile (o sticla de vin bun si branza) ar putea fi o solutie perfecta. Trebuie sa te concentrezi asupra intereselor: pocher, vin, animale, meserie, gatit, lectura ... si alte posibilitati. 

Cadou mai personal
Asculta si fa-l din inima. Asfel, persoana care primeste cadoul va fi incantata si constienta de faptul ca ti-ai dat tot interesul pentru a-i face pe plac. Pentru unii nu conteaza atat de mult cadoul in sine, ci gestul si senzatia ca este special facut pentru tine. Chiar si un biletel sincer poate aduce o valoare inestimabila cadoului tau. 
Este foarte important de retinut ca acest cadou nu este pentru tine. Asadar, nu cumpara ceea ce ti-ar placea tie sa aiba persoana respectiva. De exemplu, doar pentru ca tu esti extrem de multumita de tigaia non-adeziva si o consideri foarte folositoare, nu trebuie sa deduci ca ar avea nevoie si altii de un asemenea lucru ... doar daca ti s-ar fi sugerat subtil ca ar prinde bine.

Cadou luat in ultimul moment
Esti invitat la cina si ai nevoie repede de un cadou pentru gazde? Sau te-a luat pe neasteptate un coleg/a si ti-a facut un cadou de sarbatori? Cum poti sa te pregatesti din timp pentru aceste situatii de urgenta? Daca vezi o lumanare frumoasa intr-un magazin, intra si cumpar-o. De asemenea, iti vor fi de folos si niste plante in ghiveci pe care sa le ai mereu la indemana. Si o sticla de vin pusa bine la pastrat, precum si niste felicitari pe care le poti personaliza foarte rapid te pot scoate din impas. 

Impachetarea cadourilor
Niciodata sa nu subestimezi impactul pe care il poate avea un ambalaj frumos. Cu o panglica asortata, exteriorul cadoului va fi perfect. Fii atent la detalii si cu siguranta ca vei reusi sa faci un cadou memorabil!

Alte sfaturi utile
  • Intreaba ce anume isi doreste persoana careia vrei sa-i faci cadoul. Nu incerca doar sa presupui;
  • Nu renunta usor si insista sa descoperi ce anume ar incanta persoana careia te pregatesti sa-i faci cadoul;
  • Fii foarte atent la aluzii si nu crede cand spune ca nu-si doreste nimic ca si cadou;
  • Retine ca un cadou trebuie sa reflecte simpatia, dragostea si respectul pentru ea/el si ca nu conteaza numai banii pe care-i investesti in el. Mai degraba conteaza timpul pe care l-ai petrecut cautand ideea potrivita;
  • Prezenta ta fizica este uneori considerata cel mai pretios cadou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

please listen...

❤ BEST MOMENT: Elena's entrance to the ball ❤